شهید فخری زاده دانشمند هسته ایی و جزو قدرتمندترین افراد جهان
شهید فخری زاده دانشمند هسته ایی و جزو قدرتمندترین افراد جهان
شهید محسن فخری زاده مهابادی یکی از پنج شخصیت ایرانی در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان بود. پروژه تولید "نخستین کیت ایرانی تشخیص کرونا" از مهمترین پروژه‌هایی است که توسط او و تیمش به نتیجه رسید.

به گزارش پایگاه خبری ترشیز خوان؛ شهید محسن فخری زاده مهابادی یکی از چهره‌های تاثیرگذار علوم دفاعی ایران و از دانشمندان مؤثر و رده بالای حوزه تحقیقات علمی در کشور بود.

شهید فخری زاده مهابادی از سال ۱۳۷۱ بعنوان عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه امام حسین (ع) درآمد و امکانات این دانشگاه را در جهت تحقیقات هسته ای بکار گرفت.

وی سپس به ریاست دانشگاه صنعتی مالک اشتر و سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) منصوب شد. نام وی همچنین به عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان از سوی نشریه آمریکایی فارن پالیسی منتشر شده بود.

سیاست خصمانه صهیونیسم بین الملل باعث شد تا نام شهید والامقام فخری‌زاده تحت عنوان دانشمند ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و رئیس پیشین مرکز تحقیقاتی فیزیک (PHRC) در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷ میلادی، در فهرست تحریم شدگان ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل قرار گیرد.

شهید فخری زاده مهابادی یکی از پروژه‌های مختلف و مهمی را در ودجا مدیریت می‌کرد و پیش از این بارها توسط رژیم صهیونیستی تهدید شده بود. از مهمترین پروژه‌هایی که توسط او و تیمش به نتیجه رسید، پروژه تولید “اولین کیت ایرانی تشخیص کرونا” بود.

شهید فخری‌ زاده مهابادی یکی از مهره های کلیدی و تأثیرگذار در زمینه تحقیق و توسعه دانش هسته ای کشورمان بود به نحوی که آمریکایی‌ها، وی را «صندوقچه اسرار» برنامه هسته‌ای ایران قلمداد می‌کردند که همواره در تعیین موضع ایرانی‌ها در مذاکرات، نقشی مخفیانه ولی مؤثر داشته‌ است و توسط غربی‌ها با رابرت اُپنهایمر، کارشناس برجسته فیزیک آمریکایی مقایسه می‌شود.

به دلیل جایگاه مهمی که شهید فخری زاده در زمینه دانش هسته ای بر عهده داشتند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، طی سال های اخیر، فشاری زیادی به مسئولین کشورمان وارد کردند که بتوانند با فخری زاده مصاحبه ای در مورد دانش هسته ای کشور داشته باشند چرا که این نهاد بین‌المللی که در سیطره و نفوذ کشورهای غربی و صهیونیست ها قرار دارد معتقد بودند تا زمانی که با فخری‌زاده گفتگوی مستقیم انجام نشود، نمی‌توان در مورد میزان ورود ایران به دست یابی به دانش هسته‌ای، اظهار نظر کرد.

او به همراه سیدعباس شاهمرادی زواره، استاد دانشگاه صنعتی شریف، مهم‌ترین نام‌های مطرح که غربی‌ها به دنبال مصاحبه با آن ها بودند.

دانشمند شهید دکتر محسن فخری زاده مهابادی، در هفت آذر ۹۹ در منطقه آبسرد دماوند در یک اقدام تروریستی به شهادت رسید.

شهیدان اردشیر حسین‌پور، مجید شهریاری، مصطفی احمدی روشن، مسعود علی‌محمدی، داریوش رضایی‌نژاد، رضا قشقایی فرد و محسن فخری‌زاده مهابادی اسامی دانشمندان هسته‌ایی کشورمان است که در ۱۴ سال گذشته توسط دشمنان ملت و نظام ترور شدند.

 

  • نویسنده : حسین خاکی