تقویت فن آوری و گردشگری در میبد
تقویت فن آوری و گردشگری در میبد
استاندار یزد بافت تاریخی شهر میبد را بافتی خاص و کم نظیر و یک ظرفیت ممتاز معرفی کرد و گفت: شهر میبد اگر بخواهد اوج بگیرد ، باید ۲ بال نوآوری و فن آوری و گردشگری شهر با همکاری مراکز علمی و مردم تقویت شود.

به گزارش پایگاه خبری ترشیز خوان؛ به نقل از بام میبد؛ مهران فاطمی در نشست با مسئولان و فرهیختگان میبد  با معرفی میبد به عنوان یک شهر ممتاز صنعتی در کل استان و حتی در کشور ادامه داد: اتخاذ این رویه در شهری مانند میبد به جای فقط اشتغال زایی برای کارگران یدی موجب فراهم شدن زمینه اشتغال برای تحصیل کرده‌های فوق لیسانس و دکتری و پسادکتری و نخبگان می‌شود.

فاطمی بازسازی و نوسازی خطوط تولید که منجر به افزایش بهره‌وری می شود و همچنین تشکیل ستاد تسهیل را پیشنهادهای بسیار خوب مطرح شده در این نشست معرفی کرد و قول پیگیری برای تحقق آنها داد.

وی در ادامه  اظهار کرد: بعد از چهل سال برای اولین بار در اواخر سال ۱۴۰۱ ،  ۱۰۰ درصد یک درصد فروش معادن که حق استان است و باید برمی‌گشت ، وصول شد و برگشت داده شد و از این مبلغ ۱۲ میلیارد تومان به میبد داده شده و امسال نیز باب این موضوع که با پیگیری  استانداری و نمایندگان استان در مجلس باز شده ، همچنان باز است و گزارش آن به صورت شفاف به مردم ارائه می‌شود.

استاندار یزد در ادامه سخنان خود گفت: تاریخ نظام تامین مالی مبتنی بر بازار پول گذشته و به عبارتی صرفا بر اساس منابع بانکی نمی‌توان سرمایه گذاری کرد. باید به سمت بازار سرمایه رفت.

وی تصریح کرد: انصافا میبد در این خصوص پیشتاز بوده است و یکی از خصوصیات برجسته صنعت در میبد این است که صنعت میبد نسبت به سایر شهرستان‌ها و مناطق توسعه کشور مردمی‌تر است و مردم در صنعت ایجاد شده سهم دارند که باید این رویه تقویت و بسیار نظام مند و شفاف شود و از طریق بازار بورس و فرا بورس اتفاق بیفتد.‌

فاطمی همچنین با اشاره به مسائل زیست محیطی  ،بارگذاری کارخانجات  آلاینده و پرآبخواه از عقدا تا مهریز را بر اساس منطق علمی و اجتماعی ممنوع اعلام کرد و تاکید نمود : این موضوع به هیچ عنوان ممانعت از راه اندازی کارخانجات و صنایع نیست بلکه ایجاد چالش برای حرکت از سمت اقتصاد منبع محور به سمت اقتصاد دانش بنیان است.

وی همچنین گزارشی از پیگیری‌های انجام شده مرتبط به دادن امتیازات به شهرستان میبد بابت رشد نرخ ۲ و نیم درصدی این شهر و چند شهر دیگر استان ، بورسیه دانشجویان ، منطقه ویژه اقتصادی میبد و همچنین توسعه صنایع دستی ارائه داد و از فرماندار نیز درخواست پیگیری به صورت خاص در ارتباط با بخش هویت آفرین و اشتغال زای صنایع  دستی کرد.

امام جمعه موقت میبد نیز درخواست رسیدگی به مسائل محیط زیستی و آلایندگی صنایع کرد و گفت: البته صنایع و شرکت‌های صنعتی میبد در استان شاخص هستند و اشتغال آفرینی کرده اند و بسیاری از مردم در این شرکت‌ها سهم دارند و در ارتباط با  کاهش آلایندگی نیز صاحبان صنایع حاضر به سرمایه گذاری هستند.

حجت الاسلام محمد اعرافی تامین مسکن کارگری و تقویت شرکت‌های دانش بنیان برای ارتباط بیشتر و بهتر برقرار کردن بین بخش صنعت و دانشگاه را درخواست کرد و از شروع این اقدام قدردانی کرد.

سید جلیل میرمحمدی نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی نیز گزارشی از اقدامات انجام شده و در حال انجام و در دستور کار توسط دولت رییسی در میبد از جمله در حوزه مسکن ، تامین و تقویت برق ، آموزش و پرورش ، فعالیت مدارس قرآنی ، ارتباطات ، آب راهداری و بهداشت و درمان ارائه داد.

سید جمال سجادی پور فرماندار میبد نیز به ۵۹ پروژه با ۴۱۰ میلیارد تومان از ۱۶ دستگاه در دور سفر اول رییس جمهور و پروژه‌های سفر دوم ریاست جمهوری اشاره کرد و مهمترین آنها را برشمرد.

در این نشست موضوعاتی از جمله کمبود سالن ورزشی مناسب در میبد ، ارائه تسهیلات در حوزه ورزش ، رفع مشکلات مرتبط به اختلاف مرزی میبد و اردکان که چون استخوانی در زخم است ، فرسوده بودن انشعابات و شبکه‌های آب و عدم مرمت کامل آسفالت محدوده انشعابات وشبکه‌های آب ، ناقص اجرا گردیدن اختصاص قانون سهم فروش معادن به مناطق همجوار و هزینه کردن برای پروژه های عمرانی بیان شد و همچنین گزارشی در مورد ظرفیت‌های فرهنگی و قرآنی میبد ارائه شد.

مشکلات مرتبط به زمین‌های شهرک آیت الله حائری ، خلق ۲۶ سال افتخارآفرینی میبد در کنکور و افتخارات دیگر علمی و فرهنگی شهرستان ، جهاد مدرسه سازی و ساخت ۶۰ مدرسه در میبد که ۳۰ مدرسه خیری آن علی رغم انجام تعهدات خیر ، هنوز کامل نشده ، رتبه نخست شورای آموزش و پرورش میبد در ۱۵ سال گذشته و درخواست مورد توجه قرار دادن درخواست‌های این شورا به ویژه جذب نیرو و همچنین اجرای طرحهای متعدد در آموزش و پرورش میبد به ویژه تربیت مدیران برای نخستین بار در میبد و اجرای طرح معلمان تحول ساز از جمله موضوعات دیگر مطرح شده در نشست فرهیختگان با استاندار یزد بود.

رتبه بندی معلمان و در نظر قرار دادن سوابق تحصیلی ،مدرک ، ضمن خدمت و ارزشیابی‌ها در این ارتباط ، نبود مرکز خدمات رفاهی فرهنگیان در میبد و همچنین عدم دریافت مشوق‌های فرزندآوری ، عدم امنیت شغلی زنان شاغل ، عدم دریافت حقوق و مزایا در زمان مرخصی زایمان ، مشکلات مسکن و اشتغال زنان به صورت عام نیز مطرح شد.

مشکلات پهنه شترمرغ و تامین برق این پهنه ، لزوم مورد توجه قرار دادن مشکلات صنعت میبد ، نقدینگی صنایع ، کمک به بازسازی و نوسازی خطوط تولید جهت افزایش بهره وری ، ساخت دستگاه‌های خط کاشی در میبد و لزوم حمایت از شرکت‌های دانش بنیان ، توسعه صنایع دستی و اختصاص بودجه مناسب به مرمت ۷۰۰ هکتار بافت تاریخی میبد و آزادسازی حرائم مکان‌های تاریخی  از دیگر موضوعاتی بود که از سوی نمایندگان انتخاب شده در هر حوزه بیان شد.