به گزارش پایگاه خبری ترشیز خوان؛ به نقل از گیل فام / آرزو اشرفی زاده اظهار داشت: برم الوان دریاچه منحصر به فرد دائمی و لب شور به وسعت ۲۰ هکتار در استان کهگیلویه و بویراحمد است؛ این دریاچه را رشته کوه زاگرس با جنگل های بادام و بلوط و گونه های جانوری متعدد از پرندگان و گیاهان کمیاب احاطه کرده است.
وی با اشاره به اینکه ثبت این تالاب در رامسر سایت با مشارکت و همراهی همکاران ستادی و استانی انجام گرفت، گفت: این تالاب در نزدیکی منطقه حفاظت شده تنگ سولک قرار دارد بنابراین، دریاچه نقش کلیدی در طول ذخیرهسازی آب برای حمایت از جمعیت حیات وحش در اطراف و درون منطقه حفاظت شده ایفا میکند.
مدیر کل دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان محیط زیست اظهار داشت: تالاب برم الوان تنوع زیستی غنی دارد که از جمله آن ۱۷۰ گونه پرنده، پستاندار، ماهی، خزنده، دوزیستان، پوشش گیاهی غوطهور و گیاهان گلدار پشتیبانی میکند.
وی ادامه داد: این تالاب زیستگاه حیاتی برای بیش از پنج هزار پرنده آبی در حال تولید مثل است و محل استراحت مهمی برای گونههای متعدد پرندگان مهاجر محسوب میشود، برخی از گونههای جانوری مهم جهانی مانند شنگ، اردک سرحنایی و کپور ماهیان و ماهی بنی، خوتکا و لاک پشت مهمیز دار در منطقه وجود دارند که برای بقا به این دریاچه وابسته هستند.
مدیر کل دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان محیط زیست افزود: تالاب برم الوان خدمات اکوسیستمی مهمی را برای جوامع اطراف مانند کنترل گرد و غبار، تنظیم آب، طبیعتگردی و ماهیگیری ورزشی ارائه می دهد، همچنین جوامع محلی اطراف تالاب از خدمات مختلف اکوسیستم برای امرار معاش، تغذیه دام، ماهیگیری ورزشی و تفریحی استفاده میکنند.
اشرفی زاده با اشاره به اینکه تعاملات بین جوامع محلی و اکوسیستم تالاب برای حفظ ویژگی اکولوژیکی تالاب دارای اهمیت است، تاکید کرد: معیارهای تالاب برم الوان برای ثبت به عنوان رامسر سایت شامل منحصر فرد بودن تالاب، وجود گونه های نادر، تنوع زیستی ارزشمند و حمایت در مراحل حساس چرخه زندگی گونه های جانوری است.