به گزارش پایگاه خبری ترشیز خوان؛ به نقل از تایماز نیوز| بهروز رحیمزاده در نشست خبری اظهار کرد: طرح ملی کالابرگ الکترونیکی از ابتدای سال ۱۴۰۲ کلید خورد اما پیش از اینکه به صورت سراسری اجرا شود، در چهار استان به صورت آزمایشی به اجرا درآمد و پس از برطرف شدن کاستیها، در سطحی گسترده اجرا گردید.
وی افزود: شرکتهای پیاسپی پیشتیبان اجرای طرح و اتصال کارتخوانها به طرح هستند و در اردبیل هفت شرکت فعال بر اساس امکانات و ظرفیتهای خود تعدادی از فروشگاههای واقع در مناطق مختلف استان را زیر پوشش قرار دادند تا استفاده شهروندان از کالابرگ الکترونیکی تسهیل شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل با اشاره به تصمیم دولت برای اختصاص یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال اعتبار کالابرگی به ازای هر شخص فارغ از یارانه نقدی، بیان کرد: از سوی دیگر محل اجرای طرح باید به محل سکونت آحاد مردم نزدیک میشد که بر اساس آمار کشوری، اردبیل جزو استانهایی است که بیشترین فروشگاهها و مغازههای متصل به طرح را دارد.
وی اضافه کرد: همزمان با ایامالله دهه مبارک فجر ۱۴۰۲ دولت سیزدهم طرح کالابرگ الکترونیکی فجرانه را از ۱۷ بهمن به مدت سه ماه در دستور کار قرار داد؛ به این صورت که هفدهم هر ماه اعتبار کارتها شارژ شود.
رحیمزاده اظهار کرد: با توجه به اینکه از گذشته یارانه نقدی به صورت ماهانه به حساب سرپرستان خانوار واریز میشد و عدهای شرایط زندگی خود را بر اساس آن تنظیم کرده بودند، ابتدای اجرای طرح استقبال کم بود اما به تدریج استقبال مردم بیشتر شد.
وی ادامه داد: برخلاف یارانه نقدی، دولت در طرح کالابرگ الکترونیکی فجرانه بر اساس کد ملی به هر شخص ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال در نظر گرفته شد که باید در بازه زمانی یک ماهه مصرف شود و قابل انتقال به ماههای بعدی نیست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل با اشاره به اختیاری بودن استفاده از کالابرگ الکترونیکی فجرانه برای مردم و مغازهداران، بیان کرد: روزهای ابتدایی اجرای طرح مشکلهایی وجود داشت که با پیگیریها و نظارتها، رسیدگی و برطرف شد.
وی یارانهبگیران دهکهای یک تا هفت را مشمول این طرح عنوان کرد و افزود: با توجه به نامگذاری فجرانه، عدهای از مردم با این تصور که طرح محدود به دهه مبارک فجر یا بهمن ماه است، مقابل تعدادی از فروشگاهها و مغازهها تجمع کردند و برخی فروشندگان نیز از آن شرایط سوء استفاده کردند اما موضوع مدیریت شد به طوری که اکنون شاهد هیچ یک از آن مسائل نیستیم.
رحیمزاده به فروشندگان و مغازهداران نیز هشدار داد که هر گونه سوء استفاده از جمله گرانفروشی، کمفروشی، فروش اجباری کالا، فروش کالای تاریخ مصرف گذشته و انجام هر عملی برخلاف شیوهنامههای مربوطه به طور حتم به مراجع ذیربط گزارش شده و موجب انسداد پایانه فروشگاهی و حتی دسترسی به حساب بانکی متصل به کارتخوان میشود.
آغاز مرحله سوم طرح ملی کالابرگ الکترونیکی فجرانه تا ۱۸ اردیبهشت
وی یادآور شد: دولت در این طرح به زبانی ساده ۱۱ قلم کالای اساسی شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخممرغ و حبوبات برای تامین حداقل کالری، پروتئین، ریزمغذی و ویتامینهای لازم برای هر شخص را با قیمتهای مبنای سال ۱۴۰۱ در نظر گرفته و مابهالتفاوت قیمت آنها با قیمت بهروز (سال ۱۴۰۲) را در قالب کالابرگ الکترونیکی فجرانه پرداخت میکند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل اظهار کرد: آخرین مرحله طرح ملی کالابرگ الکترونیکی از ۲ روز گذشته آغاز شده است و افراد مشمول تا ۱۸ اردیبهشت ماه فرصت دارند که از اعتبار مورد نظر برای خرید کالاهای اساسی از نزدیکترین فروشگاههای متصل به طرح در محل سکونت خود استفاده کنند.
وی اضافه کرد: مجموعه ارزیابیها نشان میدهد که استقبال خوبی از طرح کالابرگ الکترونیکی فجرانه صورت گرفته و به طور تقریبی همه خانوارها از آن استفاده کردند.
رحیمزاده عنوان کرد: اگرچه ممکن است چنین به نظر برسد که طرح ملی کالابرگ الکترونیکی مختص این مجموعه باشد اما تنها به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اختصاص ندارد و وزارتخانههای مختلفی دستاندرکار اجرای طرح هستند که این مجموعه هم بخشی از کار را انجام میدهد و ستاد استانی در اردبیل نیز به ریاست استاندار و با حضور مسئولان دستگاههای مربوطه از جمله جهاد کشاورزی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعزیرات حکومتی،
صدا و سیما و صنعت، معدن و تجارت برگزار میشود.
وی با اشاره به یارانه نقدی چهار میلیون ریالی دهکهای یکم تا سوم و یارانه نقدی سه میلیون ریالی دهکهای چهارم به بعد، تاکید کرد: طرح ملی کالابرگ الکترونیکی فجرانه هیچ ارتباطی با پرداخت یارانههای نقدی ندارد و استفاده از آن نیز موجب کسر مبلغ یارانه خانوارها نخواهد شد.
طرح ملی کالابرگ الکترونیکی فجرانه هیچ ارتباطی با پرداخت یارانههای نقدی ندارد و استفاده از آن نیز موجب کسر مبلغ یارانه خانوارها نخواهد شد.
به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل، سرپرستان خانوار میتوانند برای اطلاع از میزان باقی مانده اعتبار طرح ملی کالابرگ الکترونیکی فجرانه از برنامه شما و یا کد دستوری موبایلی #۱۴۶۳*۵۰۰* استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه بیانات مقام معظم رهبری در بحث جهاد تبیین نشان دهنده اهمیت موضوع است، گفت: جهاد تبیین چنان جایگاهی دارد که البته شاید عدهای از جهاد تنها به مفهوم جنگ سخت توجه داشته باشند اما در همه حوزهها میتوانیم جهاد کنیم.
رحیمزاده افزود: مقام معظم رهبری در بحث تبیین حکم جهاد دادند، چون در جبهه مقابل دشمنان اتاق فکر شبانهروزی و سراسر هجمه به راه انداختند و میلیاردها خرج میکنند تا اقدامهای صورت گرفته را کماهمیت جلوه دهند و مردم را ناامید کنند.
وی بیان کرد: امسال مشارکت مردم در مناسبت روز جهانی قدس پرشور و قابل توجه بود اما باید دید آنها چگونه این مناسبت و مشارکت مردم را بازتاب دادند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل اضافه کرد: بیش از ۹۰ درصد شرکتکنندگان در راهپیمایی روز جهانی قدس مردم عادی بودند که با عزم و اراده خویش و بدون هیچگونه فشار و اجباری در این راهپیمایی حضور یافتند و نظام را همراهی کردند.
وی عنوان کرد: فعالیت رسانهای و کار خبری در چنین شرایطی رسالت خطیری است و فعالیت در این زمینه، وظیفه سنگین و کار بزرگی است که میتواند مایه ایجاد امید و نشاط در جامعه شود و امیدواریم امسال بیش از سالهای گذشته شاهد و ناظر امید و نشاط در جامعه باشیم.ایرنا