برای حل مشکل تالاب بین المللی انزلی نیازمندیک اراده و فهم مشترک هستیم
برای حل مشکل تالاب بین المللی انزلی نیازمندیک اراده و فهم مشترک هستیم
رئیس کل بازرسی استان گیلان با بیان اینکه برای حل مشکل تالاب انزلی نیاز به فهم، ادبیات و هدف مشترک داریم، گفت: در کنار این مولفه‌ها با عقلانیت باید اقدام کرد.

به گزارش پایگاه خبری ترشیز خوان؛ به نقل از گیل فام  ،جلسه کمیته فنی مدیریت و احیای تالاب انزلی با حضور   بازرس کل استان،مدیران کل حفاظت محیط زیست ، بنادر و دریانوردی ، منابع طبیعی، پسماند استانداری ،جهاد دانشگاهی و فرماندار و تعدادی از مسئولان شهرستان بندر انزلی ، صبح روز چهارشنبه ۷ شهریور ماه ۱۴۰۳در حاشیه تالاب، در جزیره قلمگو ده شهرستان بندر انزلی، برگزار شد.
 در این نشست حمزه عشوری مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گیلان، گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه حفاظت و احیا ی تالاب انزلی را  بيان داشت و  درباره  جمع آوري گیاه مهاجم سنبل آبي از روگاه ها و آبراهه هاي اصلي مرتبط با  تالاب انزلی، وضعيت مالكيت اراضي حاشيه تالاب، بررسي و ارزيابي چالش ها و موانع پیش رو ی احیای تالاب، فاضلاب هاي وارده  توضیحاتی را ارایه داد.
عشوری افزود : متولی حفظ اکوسیستم تالاب انزلی صرفا سازمان حفاظت محیط زیست نیست‌‌ و همه دستگاه‌ها، نهادها، سازمان‌ها و حتی مردم در حفظ آن نقش اساسی و حیاتی دارند. وی افزود: شناسایی منابع آلاینده رودخانه های زرجوب و گوهررود ، ملزم کردن بیمارستانها ، واحدهای صنعتی و گردشگری و نیز مسکن مهر و  زندان لاکان جهت تکمیل سیستم تصفیه فاضلاب، رسوب‌برداری از جمله اقدامات حفاظت محیط زیست استان گیلان می باشد.
محمد پور خوش سعادت ، فرماندار شهرستان انزلی نیز در این نشست ضمن اشاره به تهدیدات و مشکلات تالاب بین المللی انزلی و اعتبارات تخصیص داده شده جهت احیا این تالاب اظهار داشت حل مشکلات تالاب انزلی نیاز مندبه مطالعات بیش از این نیست و نباید نجات تالاب را به زمان بسپاریم.
در ادامه این نشست حسین یونسی مدیر کل بنادر ‌ و دریانوردی استان گیلان گفت: با اهتمام این  سازمان همچنین پیگیری های حفاظت محیط زیست گیلان، از  سال۱۴۰۲ عملیات اجرایی لایروبی آغاز شد. عبدالهی معاون آبخیزداری منابع طبیعی گیلان بیان داشت  با لایروبی رسوبات رودخانه های بالادست تلاش شد تا  حجم رسوبات ورودی به تالاب کاهش یابد.احداث تله‌های رسوب گیر در بالا دست می تواند از ورود رسوبات، همراه با جریانات آبی به تالاب جلوگیری کند.
پونه نکویی انجمن مردم نهاد فعال در بندر انزلی با تاکید بر  اهمیت  مدیریت صحیح و  اقدامات اصولی مبتنی بر مطالعات تخصصی  و توجه به  زیست بوم منطقه، بیان داشت:در این بین ،آموزش دانش آموزان و مشارکت مردمی از اهمیت به‌سزایی است.مشارکت جوامع محلی ساکن در حاشیه تالاب،سمن ها و تقویت وفاق و همکاری می تواند در حفاظت و احیای این پهنه آبی منحصر بفرد کارساز باشد.
بازرس کل استان در این نشست: گفت یکی از دغدغه‌های مردم نجیب گیلان و کشور تالاب بین المللی انزلی است که به جد کسانی که تالاب را بعنوان منبع اقتصادی خودشان قرار داده‌اند از این وضعیت ناراحت هستند. دکتر احمد آقایی افزود: برای تقابل در برابر این تهدیدات نیازمند یک ادبیات مشترک و هدف مشترک هستیم لذا هر عمل و رفتاری باید بر اساس عقلانیت باشد که موجب خلق زیبایی است .
دکتر آقایی در ادامه اظهار داشت:  تالاب بین‌المللی انزلی در گذشته محل گردشگری صید و صیادی و منبع درآمد مردم بود که بر اساس سوء مدیریت درگذشته و عوامل قهری طبیعی شاهدیم که به این روز افتاده است . ایشان در ادامه اظهار داشت : یکی از شاهکارهای دستگاه قضایی در سنوات گذشته که با کمک محیط زیست ، آب منطقه‌ای، منابع طبیعی و اداره ثبت انجام شد ؛ اخذ سند مالکیت بعد از ۴۶ سال برای تالاب بین المللی انزلی بود.
دکتر آقایی در بخش دیگری از سخنانشان پسماند و زباله‌های شهری و روستایی را به عنوان یکی دیگر از تهدیدات تالاب برشمرد و گفت :بخشی از خشک شدن تالاب انزلی ناشی از پرتاب زباله در رودخانه‌هایی است که به تالاب راه دارند. وی همچنین  گیاه سنبل آبی و ورود فاضلاب ها  را از جمله تهدیدات دیگر تالاب انزلی برشمرد.
بازرس کل استان گیلان  اظهار داشت: در جهت حل تهدیدات تالاب انزلی اراده مهم‌تر است اعتبار است و لازم است با فهم مشترک و احساس مسئولیت همه دستگاه‌ها و مردم پای کار باشند و‌نسبت به احیای تالاب انزلی که  تاثیرات اقتصادی آن بر زندگی مردم پدیدار خواهد شد تلاش کنند.
گفتنی است در حاشیه این نشست از تالاب بین المللی  انزلی بازدید به عمل آمد .تالاب انزلی با وسعت معادل ۲۰هزار  مترمربع تنوع شگفت انگیزی از حیات یکی از مهم ترین اکوسیستم های ابی حوزه جنوبی دریای خزر به شمار می رود‌.

روابط عمومی  اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان

بابک خاصه خان