به گزارش پایگاه خبری ترشیز خوان؛ به نقل از گیل فام / آرزو اشرفی زاده، مدیر کل دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی، بیان کرد: پیشرفت و موفقیت در احیاء تالاب نئور با بررسی دقیق کارشناسی و علمی در کمیته اکولوژی دفتر حفاظت و احیاء تالابها تایید شد.
وی با اشاره به اینکه موضوع مبارزه با گونههای مهاجم در دستور کار کمیته اکولوژی دفتر حفاظت و احیاء تالابها قرار داشته، افزود: روند فعالیتها در جهت احیاء تالاب نئور، طی جلسات کارشناسی، بطور منظم مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد و در آخرین جلسه این کمیته کاهش جمعیت گونه مهاجم کاراس و افزایش میگوی گاماروس( گونه شاخص تالاب نئور) تایید شد.
مدیر کل دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: تالاب نئور اردبیل متأثر از ورود گونه ماهی غیربومی کاراس می باشد و این ماهی غیربومی مهاجم با قدرت تکثیر و تحمل بالا، تنوع زیستی و حیات تالاب نئور خصوصاً گونه بومی میگوی گاماروس این تالاب را در معرض خطر جدی قرار داده است. حذف فیزیکی گونه مهاجم کاراس و بویژه مبارزه بیولوژیک بطور توأمان، به عنوان راهکار عملیاتی مبتنی بر نظرات کارشناسی، در کمیته اکولوژی دفتر حفاظت و احیاء تالاب ها مطرح و پس از بحث و بررسی ابعاد مختلف آن، به تأیید اعضاء کمیته رسیده و در دستور کار اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار گرفت.
اشرفی زاده تاکید کرد: خوشبختانه روند احیاء این تالاب مثبت بوده بطوریکه ضمن کاهش جمعیت گونه مهاجم کاراس، میگوی گاماروس(گونه شاخص تالاب نئور (Gammarus lacustris )) که از سال ۹۲ در دریاچه مشاهده نشده بود، در برنامه پایش تالاب که در خرداد و شهریورماه ۱۴۰۲ انجام شد، به وفور مشاهده و جمعیت آن احیاء گردیده است.
وی بیان داشت: پارامترهای فیزیکوشیمیایی آب در تالاب نئور، همچنین شرایط زیستی آن و تغییرات جمعیتی گونههای بومی و غیربومی تالاب بطور منظم پایش میشود. گرچه ریشه کن نمودن گونههای مهاجم از سطح اکوسیستمها امری دشوار و تقریباً ناممکن است اما تلاشها به منظور کنترل جمعیت گونه مهاجم کاراس و بهبود شرایط تالاب نئور ادامه خواهد داشت.
روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست
بابک خاصه خان